google-site-verification=LA3jp9EWKi1b1Aa-TSp92L2P4ImQEjjjCcxqOZ-vUAk

9 produktai, kurių reikėtų vengti, jei ėda rėmuo

Skrandžio rūgšties gamyba yra natūralus organizmo procesas, reikalingas maistui suvirškinti bei mineralams įsisavinti. Jei rūgšties per daug, klaidinga manyti, kad žalojamas tik skrandis. Iš tiesų kenčia ir stemplė. Stemplės gleivinė nepritaikyta itin rūgščiam skrandžio turiniui, kuris sugrįžta, kai stemplės sfinkteris ne visiškai užsidaro. Todėl jaučiamas skausmas stemplėje, pradeda pykinti, gali pasireikšti kosulys, raugėjimas, balso pakitimai. Daugelis kenčiančių nuo stipraus rėmens graužimo ignoruoja organizmo siunčiamus signalus. Medicinos specialistai pataria: jei rėmens graužimo pojūčiai kartojasi bent dukart per savaitę, reikėtų imtis veiksmų, norint išvengti komplikacijų. Per ilgą laikotarpį negydomas rėmuo gali sukelti net onkologinius susirgimus.

Statistika rodo, kad 16% Šiaurės Europos gyventojų skundžiasi padidėjusio rūgštingumo simptomais.

Deja, subalansuota mityba ir gyvenimo stiliaus pakeitimas dažnam asocijuojasi su kardinaliais gyvenimo pokyčiais. Tačiau tam, kad rėmuo būtų suvaldytas, labai svarbu išmokti ne tik reguliariai maitintis, bet ir rinktis tinkamus produktus.

Kokius produktus rekomenduojama įtraukti į savo racioną?

Vaisiai. Vietoje citrusinių vaisių, tokių kaip: citrinos, apelsinai, ananasai, kurių pH yra mažesnis nei 4, siūloma rinktis bananus, melionus, kriaušes ar arbūzus.

Obuolius rekomenduojama kepti. Taip pat galima rinktis džiovintas datules, razinas.

Daržovės. Kadangi daržovėse yra mažai riebalų ir cukraus, todėl jos padeda sumažinti skrandžio rūgštį. Tinkamas pasirinkimas yra žaliosios pupelės, brokoliai, kalafiorai, bulvės, agurkai, špinatai, burokėliai.

Kiaušiniai. Kiaušiniuose gausu proteinų. Jei manote, kad kiaušiniai jums netinka, pabandykite valgyti tik baltymą, nes būtent kiaušinio trynys gali sukelti nemalonius simptomus.

Liesa mėsa. Riebus ir keptas maistas susilpnina stemplės sfinkterį, todėl skrandžio turinys dirgina stemplę. Rekomenduojama rinktis vištieną, kalakutieną, triušieną, jautieną. Mėsą ruoškite šiais būdais: troškinant, verdant, kepant orkaitėje ar ant grotelių.

Avižinė košė. Ši košė pasižymi gausiu baltymų ir ląstelienos kiekiu, todėl ją vartojant gerinama virškinimo veikla. Avižų košė apsaugo skrandį nuo cheminių pažeidimų, padengdama jį apsauginiu sluoksniu.

Pilno grūdo produktai. Šiuose produktuose gausu skaidulų, kurios pagerina virškinimo sistemos darbą, padėdamos pašalinti toksinus iš organizmo. Rekomenduojama į savo racioną įtraukti grikius, ruduosius, juoduosius ar raudonuosiu ryžius, bolivnes balandas, perlines kruopas.

Pasak medicinos specialistų, jei ėda rėmuo, reikėtų vengti šių produktų:

  1. Kofeino
  2. Šokolado
  3. Svogūnų
  4. Gazuotų gėrimų
  5. Alkoholio
  6. Citrusinių vaisių
  7. Pipirmėtės
  8. Žalių česnakų
  9. Pomidorų.

pixabay.com nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *