3 skanaus meksikietiško maisto receptai

Tie, kas mėgsta aštresnio skonio patiekalus, dažnai renkasi meksikietišką maistą. Meksikietiškas maistas neapsieina be gausaus kiekio prieskonių – raudonėlio, kalendros, kumino, pipirų, petražolių, gvazdikų bei įvairiausių aitriųjų paprikų.

Maisto ekspertai pataria pjaustant aitriąsias paprika nepamiršti vieno dalyko – jeigu gaminamas meksikietiškos virtuvės patiekalas gavosi per aštrus, jo skonį nesunkiai galima pataisyti: paprikos aštrumą „nuims“ į valgį įdėtas šaukštas grietinės, gvakamolės ar šlakelis žaliosios citrinos.

Meksikietiški patiekalai yra labai skanūs ir nesudėtingai paruošiami. Pateikiame 3 receptus, kaip pasigaminti meksikietiško maisto.

Fajita su vištiena ir daržovėmis

Jums reikės:

2 raudonųjų paprikų;

2 svogūnų;

 prieskonių mišinio;

500 g vištienos;

tortilijų;

aštraus pomidorų padažo;

gvakamolės;

sūrio.

Gaminimo eiga:

Keptuvėje su šlakeliu aliejaus ant aukštos kaitros apkepame šiaudeliais pjaustytas paprikas ir svogūnus. Pabarstome 1 šaukštu  prieskonių mišinio. Išimame iš keptuvės. Į tą pačią keptuvę suberiame juostelėmis supjaustytą vištienos krūtinėlę.

Užbarstome dar 1 šaukštą prieskonių mišinio. Kepame 5–7 minutes, kol vištiena iškeps. Paukštieną sumaišome su paprikomis ir svogūnais.

Tuomet imame tortilijas, jas pakaitiname keptuvėje, orkaitėje ar mikrobangų krosnelėje, kol suminkštės. Į jų centrą dedame kelis šaukštus keptos vištienos ir daržovių mišinio, pilame aštraus padažo, tarkuojame sūrio ar dedame gvakamolės. Tortiliją susukame ir ragaujame.

Kalakutienos troškinys su moliūgu ir šokoladu

Jums reikės:

500–700 g moliūgo;

2–3 nedidelių svogūnų;

1 žaliosios paprikos;

1 raudonosios paprikos;

skardinės konservuotų raudonųjų pupelių paprikų padaže;

500 g kalakutienos faršo;

1 skardinės konservuotų pomidorų;

3 skiltelių česnako;

1 šaukšto rūkytos paprikos miltelių;

1 šaukštelio petražolių;

1 šaukštelio malto kumino;

1 šaukštelio džiovinto raudonėlio;

druskos ir pipirų;

1 šaukštelio cukraus;

30 g juodojo šokolado;

1 vištienos sultinio kubelio;

alyvuogių aliejaus;

svogūnų laiškų;

šviežių petražolių;

sūrio;

grietinės.

Gaminimo eiga:

Pirmiausia pasiruošiame moliūgą. Jį nulupame, išpjauname sėklas ir supjaustome 1 cm dydžio kubeliais. Sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska, pipirais ir dedame kepti į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 minučių.

Tada dideliame puode įkaitiname šlakelį alyvuogių aliejaus ir suberiame smulkintą svogūną, česnaką, žaliąją ir raudonąją paprikas. Kepame ant vidutinės kaitros 10 minučių. Kuomet daržovės suminkštėja, suberiame kalakutienos faršą, pabarstome druska, pipirais ir pakepame dar 10 minučių, kol mėsa apskrus.

Po to į tą patį puodą suberiame konservuotus pomidorus, konservuotas pupeles, sultinio kubelį, 2 stiklines vandens ir visus minėtus prieskonius bei cukrų. Tuo pat metu ištraukiame iš orkaitės moliūgo kubelius ir suverčiame į puodą.

Kai troškinys užverda, sumažiname kaitrą ir paliekame troškintis bent 1 valandai. Įpusėjus virimui, naudodami bulvių grūstuvę, troškinį šiek tiek patriname, kad jis taptų tirštesnis. Po valandos įberiame šiek tiek druskos, pipirų ir sudedame laužytą juodąjį šokoladą.

Patiekiame su smulkintais svogūnų laiškais, šviežiomis petražolėmis.

Pusryčių buritas su plėšyta kiauliena

Jums reikės:

Pusės svogūno;

2 šaukštų virtos plėšytos kiaulienos;

kelių smulkių marinuotų ar šviežių aitriųjų paprikų;

2 kiaušinių;

grietinėlės;

druskos ir pipirų;

kvietinių miltų tortilijų;

čederio sūrio;

aštraus pomidorų padažo;

grietinės;

gvakamolės.

Keptuvėje pakepiname svogūną, plėšytą kiaulieną ir kelias smulkintas marinuotas ar šviežias aitriąsias paprikas. Inde išplakame kiaušinius su šlakeliu grietinėlės, pagardiname druska ir pipirais. Supilame kiaušinį į keptuvę su kitais ingredientais. Kepame kol kiaušinis iškeps.

Kvietinių miltų tortiliją pašildome 30 sekundžių keptuvėje, mikrobangų krosnelėje ar orkaitėje, kol suminkštės. Į jos centrą dedame keptus kiaušinius su kiauliena, svogūnais ir paprikomis, ant viršaus barstome tarkuoto čederio sūrio, pilame šiek tiek aštraus padažo.

Tortiliją susukame ir galime valgyti iškart, arba jei norisi šiek tiek traškumo – susuktą tortiliją apkepame keptuvėje arba orkaitėje. Patiekiame su grietine ir gvakamolės padažu.

pixabay.com nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *